Nominaties toneelprijzen

DEN HAAG, 10 JUNI. Voor de belangrijkste twee toneelprijzen in het seizoen 1994-1995 zijn in totaal vier acteurs en drie actrices genomineerd. Voor de Theo d'Or, de belangrijkste prijs voor actrices, zijn genomineerd Chris Nietvelt (voor haar rol van Sara Harford in Rijkemanshuis van Eugene O'Neill), Ilse Uitterlinden (Carlotta Monterey in O'Neill van Lars Noren) en Katelijne Verbeke (Agatha in Agatha van Marguérite Duras). Voor de Louis d'Or voor acteurs zijn dat Warre Borgmans (Simon Harford in Rijkemanshuis), Willem Nijholt (Cole Porter in You're the top), Dries Smits (titelrol in Bouwmeester Solness van Ibsen) en Stefan de Walle (Prior in Angels in America van Tony Kushner). De winnaars worden op 11 september in de Stadsschouwburg in Amsterdam bekendgemaakt. (ANP)