NK dressuur

Anky van Grunsven blijkt een klasse apart tijdens het NK dressuur dat dit weekeinde in Haaksbergen wordt verreden. De wereldkampioene reed met Cameleon Bonfire tijdens het eerste onderdeel, de Grand Prix, een bijna foutloze wedstrijd. Het optreden van Van Grunsven werd door de jury met een score van 77,84 procent beoordeeld. Haar score was ruim zeven procent hoger dan die van Sven Rothenberger, die met twee paarden in de top-drie kwam: Olympic Bo (70,08) en Amadeus (66,80). Van Grunsven en Rothenberger zijn al verzekerd van een startplaats bij het Europees kampioenschap, dat eind augustus in Luxemburg van start gaat. Voor de overige twee plaatsen is het toernooi in Haaksbergen bepalend. Het NK dressuur wordt dit jaar voor het eerst over drie dagen verreden. De kür op muziek is zondag nieuw op het programma.