Forse groei in levensverzekering

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn ruim 300.000 nieuwe particuliere levensverzekeringen afgesloten. Dat is 30 procent meer dan een jaar eerder. Vooral lijfrentepolissen vonden aftrek onder consumenten. De beleggingen van verzekeraars en pensioenfondsen stegen met een half procent tot 727 miljard gulden, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral de verkoop van pensioen- en lijfrentepolissen steeg sterk in het eerste kwartaal. Er zijn 120.000 polissen afgezet, met een totaal verzekerd kapitaal van 9,3 miljard gulden. Een jaar eerder ging het om 58.000 polissen met een verzekerd kapitaal van 5,8 miljard gulden. Naast toegenomen 'spaarbewustzijn' speelt volgens het CBS de fiscale aantrekkelijkheid van deze spaarvormen een rol. Ook de maatschappelijke discussie over de toekomst van het pensioenstelsel speelt wellicht mee.