Bombrieven opgeëist

WENEN, 10 JUNI. Een reeks aanslagen met bombrieven, waarbij gisteren nog twee vrouwen werden gewond in respectievelijk Linz en München, is opgeëist in een brief aan een Oostenrijkse advocaat. Dat heeft de Oostenrijkse minister van binnenlandse zaken, Caspar Einem, gisteren meegedeeld. Einem, die de aanslagen eerder aan extreem-rechts heeft toegeschreven, gaf geen aanwijzing over de auteur van de brief, maar zei uit te gaan van de echtheid van het schrijven.

In de brief wordt tevens een lijst gegeven van “personen die zich in gevaar bevinden”, aldus Einem. “Op deze basis kan men er van uitgaan dat er nog andere aanslagen te verwachten zijn.” De politie heeft de betrokkenen gealarmeerd.

De brief was geadresseerd aan de advocaat van Peter Binder, een van twee verdachten van de eerste reeks aanslagen, waarbij onder anderen in december 1993 de vroegere burgemeester van Wenen ernstig werd gewond. Een tweede reeks aanslagen bleef zonder slachtoffers. (AFP)