KIP MET KAAS

Dit gerecht past uitstekend in het kader van snel, makkelijk en lekker, voorwaarden waaraan recepten tegenwoordig meer en meer moeten voldoen. Daar gaat ie dan.

Voor 2 personen:

1 1/2 eetlepel olijfolie (of 25 gram boter)

1 sjalotje, gepeld en fijngesneden

2 halve kipfilets

3 eetlepels droge witte wijn

125 gram belegen gorgonzola

3 eetlepels crème fraîche

zout en versgemalen peper

Verwarm de olijfolie of boter in een ruime bakpan en smoor daarin het sjalotje op laag vuur tot hij zacht en geurig is (niet laten kleuren). Leg de kipfilets in de pan, draai het vuur een fractie hoger en bak de filets 10 minuten; keer ze regelmatig om met een bakmes zodat ze gelijkmatig garen en bestrooi ze met wat zout. Verwijder de korst van de kaas en snijd hem in blokjes. Schenk de wijn naast de kip in de pan en laat hem iets inkoken. Draai het vuur weer laag, voeg de gorgonzola toe en laat de kaas al roerend smelten in de wijn. Roer tot slot de crème fraîche erbij zodat een romige lichtgebonden saus wordt verkregen. Serveer de kip met een bescheiden portie bijtgaar gekookte en beboterde tagliatelle en lepel de saus over de kip. Direct opdienen.