Twentsche Kabel verwacht duidelijk hoger jaarresultaat

De directie van Twentsche Kabel Holding (fabrikant van kabels en machines) maakte gisteren bekend dat gezien de uitstekende orderontvangsten bij de meeste bedrijven, nu een “duidelijk hoger” resultaat wordt verwacht dan behaald in 1994. Eind maart werd nog gesproken over een “enigszins hoger” resultaat. Volgens deze terminologie (vastgelegd in de schaal van Mock) duidt de jongste prognose op een winststijging van 7 tot 12 procent.

Over 1994 boekte Twentsche Kabel voor het vierde achtereenvolgende jaar een winstverbetering. Met een netto resultaat van ruim 38 miljoen gulden en een omzet van 402 miljoen gulden werd een winststijging van 12 procent gerealiseerd.

Op de Amsterdamse effectenbeurs wordt de notering op 16 juni aangepast aan de eerder aangekondigde aandelensplitsing (vijf voor één).