Slipjes

Met stijgende verbazing volg ik de verslaggeving rond het slippen-experiment van fysiotherapeute M.A. Borghuis (NRC Handelsblad, 1 juni). Ik gebruik al jaren naar volle tevredenheid een katoenen, modieus hoogopgesneden model slip van zowel de Hema als Marks & Spencer. Het kruis is dubbel en zit precies op de goede plek. Hoe is het toch mogelijk dat ik nooit heb gemerkt dat het model niet is aangepast aan de vrouwelijke anatomie? Na alle publiciteit rond dit probleem ben ik goed op gaan letten, maar nee, mijn slipjes hebben toch echt een dubbel katoenen kruis dat ver genoeg naar voren reikt.

Ik wil best geloven dat er ontoereikende modellen op de markt zijn, maar ik vind het regelrechte lariekoek om te lezen over een “slippen-experiment”, een “eindrapport” en een “proefserie” terwijl het eerste de beste warenhuis prima modieuze modellen in de collectie heeft.

Na alle perspublicaties over dit onderwerp ga ik bijna denken aan een reclame-stunt van Ten Cate, of vindt een uwer redacteuren het gewoon leuk om sappige verhalen over damesslipjes en inlegkruisjes te publiceren?

    • K. Stewart