Personalia

Het oud-Tweede-Kamerlid voor de PvdA W. Jabaaij is gisteravond in haar woonplaats Dordrecht op 56-jarige leeftijd overleden. Jabaaij leed al enkele jaren aan de spierziekte multiple sclerose en werd verzorgd door een vriendenkring en familieleden. Enkele weken geleden kreeg zij een hersenbloeding. De in 1939 in Dordrecht geboren Wijnie Jabaaij was voor de PvdA korte tijd in 1977 en verder van 1979 tot 1989 lid van de Tweede Kamer na een loopbaan als onderwijzeres en als assistente van een kinderarts. Zij was van 1970 tot 1978 lid van de gemeenteraad van Dordrecht en van 1975 tot 1977 van de toenmalige partijraad van de PvdA. Tijdens haar Kamerlidmaatschap onderscheidde zij zich vooral als lid van de vaste Kamercommissie voor Antilliaanse zaken. Zij kreeg in 1983 de Award of Merit van de Kamer van Koophandel en Nijverheid van Curaçao. In 1990 werd zij Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.