Journalisten ruziën na uitslag referendum

ROTTERDAM, 8 JUNI. In journalistieke kringen leidde de nederlaag van de stadsprovincie gisteravond tot verhitte taferelen. Journalist W. Noordergraaf, partner van raadslid M.A. van Grunsven van de Stadspartij, zal vandaag aangifte doen van mishandeling door een van de twee hoofdredacteuren van het Rotterdams Dagblad, L. Pronk.

De protagonisten raakten gisteren in een café in gesprek over de naar inzicht van de Stadspartij zeer partijdige houding van het Rotterdams Dagblad voor de stadsprovincie.

Noordergraaf: “Ik vertelde dat ik niet alleen oordeelde als lezer maar onderstreepte dat, als oud-correspondent van zijn krant in Suriname, kennis van het krantevak mij niet vreemd is.” Pronk zou toen hebben geantwoord: “Dan zat u daar samen met mevrouw van Grunsven, die in de koffer lag met Bouterse.” (Van Grunsven was in de jaren '87-'92 correspondent in Suriname). Daarop zegt Noordergraaf hem een glas bier in het gezicht te hebben geworpen en woedend het café te hebben verlaten.

Na een uur keerde hij terug en eiste excuses van Pronk. Die eiste op zijn beurt excuses, waarna hij Noordergraaf met een glas bier in het gezicht sloeg. Noordergraaf zegt daarbij een tand te hebben gebroken. Hij eist excuses en genoegdoening, en zal vandaag aangifte doen.

Pronk zegt in een reactie dat de versie van Noordergraaf in grote lijnen correct is, alleen zou zijn tegenstander hem niet slechts met bier hebben gegooid maar ook het glas in zijn gezicht hebben gedrukt. “Hij bleef maar doorgaan met treiteren en zieken, dus kwam ik met die domme opmerking over Bouterse. Toen duwde hij een glas in mijn gezicht, ik heb er een snee in mijn neus aan overgehouden. Nadat de heer Noordergraaf was vertrokken, heb ik mevrouw Van Grunsven excuses aangeboden. Als hij aangifte doet, doe ik dat ook.”