Tennissters boos over speelschema

PARIJS, 7 JUNI. In haar 39ste wedstrijd tegen Gabriela Sabatini slaagde Steffi Graf er toch nog in een record te breken. Ze won gisteren in 54 minuten met 6-0 en 6-1. Een verbetering van de 6-0 en 6-2 overwinning uit maart 1993. Graf verloor slechts elf keer van de Argentijnse en won de overige 28 partijen.

Graf speelt morgen in de halve finales van de open Franse kampioenschappen in Parijs tegen de Spaanse Conchita Martinez, die met 6-0 en 6-4 won van haar landgenote Virginia Ruano-Pascal. In de andere halve finale staan de Spaanse titelverdedigster Aranxta Sanchez-Vicario en de Japanse Kimiko Date. Sanchez versloeg Chanda Rubin met 6-3 en 6-1, Date won met 7-5 en 6-1 van Iva Majoli.

De vrouwen waren gisteren zeer ontstemd over het speelschema. Hun vier kwartfinale-partijen werden gespeeld op court A, waar plaats is voor 10.000 toeschouwers, terwijl het grotere court central (16.500 plaatsen) was gereserveerd voor de mannen-partijen tussen Muster, Costa, Agassi en Kafelnikov.

“Dat was absoluut een verkeerde keuze”, zei Graf na haar partij. “De speelsters hebben het er onderling over gehad, we zijn met onze klacht naar de toernooileiding gegaan en we hopen dat het volgend jaar niet meer zal gebeuren.”

Graf, die de afgelopen maanden sukkelde met blessures en weinig heeft gespeeld, liet gisteren haar beste tennis van het toernooi zien. Ze serveerde uitstekend en profiteerde optimaal van bijzonder matige opslag van Sabatini. Morgen zal Graf het echter zwaar krijgen. Martinez is bezig aan een zelfde soort zegereeks als Thomas Muster. De Spaanse is al 26 partijen achter elkaar ongeslagen.