Reclame van Philip Morris uit stadions

WASHINGTON, 7 JUNI. Voedingsmiddelengigant Philip Morris moet zijn reclameborden voor sigaretten uit sportstadions verwijderen. Volgens het Amerikaanse ministerie van justitie ontwijkt Philip Morris met de plaatsing van de reclameborden bij sportwedstrijden die via de televisie worden uitgezonden een wet die tabaksreklame op de Amerikaanse televisie verbiedt.

Bij baseball, basketbal, Amerikaans voetbal en ijshockey zullen de advertenties voor Marlboro en andere sigarettenmerken niet langer langs het sportveld te zien zijn. Ook op andere plaatsen die tijdens televisieuitzendingen in beeld komen, zoals de gang waarlangs spelers het sportveld betreden, mag geen reclame meer worden gemaakt.

Philips Morris en andere tabaksfabrikanten staan in de VS al langer onder druk van de anti-rook lobby. Zo bereidt Philip Morris een rechtszaak voor tegen het tv-station ABC, dat eerder dit jaar beweerde dat de sigarettenfabrikant nicotine toevoegt aan zijn produkten om mensen verslaafd te houden. (Reuter)