Nedcar komt met nieuwe dure Volvo

BEESD, 7 JUNI. NedCar, het samenwerkingsverband tussen Mitsubishi, Volvo en de Nederlandse overheid, gaat aan het einde van dit jaar in het Limburgse Born een nieuwe Volvo produceren. In maart of april 1996 komt de Volvo op de Nederlandse markt.

Niet bekend

De nieuwe Volvo en de Carisma zijn niet parallel ontwikkeld. De introductie van de nieuwe auto ligt precies op schema. Maar volgens de woordvoerder worden alle nieuwe modellen van Volvo “tot in het overdrevene” getest. “Volvo heeft tenslotte een naam hoog te houden”.

In de auto komen door Volvo zelf ontwikkelde viercilinder motoren. Deze nieuwe motoren zijn afgeleid van de vijf- en zescilinders uit de Volvo 850 en de Volvo 860. Het nieuwe model is in september voor het eerst te zien op de autoshow in Frankfurt.