Michael Ovitz gaat niet naar MCA

HOLLYWOOD, 7 JUNI. Michael Ovitz, topman van Creative Artists Agency (CAA), maakt niet de overstap naar het amusementsconcern MCA, de beroemde studio met films als 'Jurassic Park' en tv-series als 'Murder she wrote'.

Ovitz was gevraagd de leiding van MCA te nemen door president Edgar Bronfman van Seagram, dat begin deze week MCA definitief overnam. Volgens bronnen rond Ovitz kon hij het niet eens worden met Bronfman over een uitkoop uit CAA. Ovitz zou 250 miljoen dollar hebben gevraagd voor zijn 55 procents-aandeel in CAA. Ook zijn salaris zou in het bedrag zijn begrepen. De 48-jarige Ovitz, die zijn aanblijven zelf bekendmaakte, is een begrip in Hollywood. CAA behartigt de belangen van meer dan duizend acteurs, regisseurs, musici en andere artisten, onder wie Barbara Streisand, Tom Hanks, Steven Spielberg, Tom Cruise en Oliver Stone. De mededeling van Ovitz kwam voor Hollywood als een verrrassing, omdat zijn vertrek al zo goed als rond leek. (AP)