Emissie Heijmans voor overnames

ROTTERDAM, 7 JUNI. De Rosmalense bouwonderneming Heijmans (bouw en aanverwante activiteiten) wil zowel het Belgische bedrijf V.A.G. als het Nederlandse Noorlander Beheer overnemen. Als de besprekingen positief verlopen, moet de overname van beide ondernemingen per 1 januari 1995 rond zijn. Voor de financiering komt Heijmans met een claimemissie van 45 miljoen gulden.

De overname zal direct positief bijdragen aan het resultaat en de winst per aandeel, ook na uitbreiding van het aandelenkapitaal, zo heeft Heijmans vandaag bekend gemaakt.

V.A.G. (omzet 90 miljoen gulden, 320 werknemers) is voornamelijk in het Belgische Limburg actief in wegen-, woning- en leidingbouw. V.A.G. is gevestigd in Genk. Noorlander telt 140 werknemers (omzet 110 miljoen gulden) en is vooral werkzaam in de Randstad in woningbouw. De ondernemer is gevestigd in Leiderdorp.

Heijmans boekte in 1994 een omzet van bijna 1,2 miljard gulden en behaalde in dat jaar een netto resultaat van 19,7 miljoen gulden.

Op de Amsterdamse effectenbeurs toonde beleggers zich vanmorgen niet bijzonder enthousiast over de plannen van Heijmans. Ondanks de aankondiging dat de winst per aandeel zal stijgen, daalde de beurskeurs vanmorgen van 76,20 tot 75,50 gulden.