Correcties & Aanvullingen

Kamerlid

In de krant van dinsdag 30 mei (Kamer vreest voor zwakke leerling in bovenbouw, pagina 11) wordt het D66-Kamerlid De Vries genoemd. Dat is onjuist. Het betreft het D66-Kamerlid Stefanie van Vliet.

Debuut

In de krant van vrijdag 2 juni (CS Literair, pagina 5) is bij de bespreking van het boek Het Jakobson-complex van Menno van Beekum vermeld dat het een debuut betrof. Dit is onjuist. Van Beekum debuteerde drie jaar geleden met de verhalenbundel 24 uur aan zee.

Drugshandel

In de krant van dinsdag 6 juni (Marokkaanse drugshandel in opmars, pagina 2) staat dat volgens schattingen van sociaal-geograaf P.de Mas van de Universiteit van Amsterdam het belangrijkste produktiegebied van hennep in Marokko was uitgebreid van 21 hectare in 1935 tot circa 69 in 1995. Dit moet zijn 69.000 hectare. Voorts hecht De Mas eraan vermeld te zien dat de kop boven het artikel geen letterlijk citaat van hem is.