Wedstrijdverslag Europa Cupfinale hockey: Amsterdam - Uhlenhorst

Amsterdam had alleen in het eerste kwartier van de Europa Cup-finale een veldoverwicht tegen titelhouder Uhlenhorst. Van den Honert en Peters creëerden beiden een grote kans, maar zij faalden in de afwerking. Uhlenhorst kreeg in de loop van de eerste helft meer vat op het Amsterdamse spel, zonder dat de Duitse kampioen werkelijk gevaarlijk werd. In de 45ste minuut was Peters op weg naar de openingstreffer, maar Fischer pakte hem nog juist de bal af.

De redding van Fisher betekende de ommekeer in de wedstrijd. Toen de Amsterdamse libero Drenth balverlies leed in de buurt van de eigen cirkel, stelde Meinhardt zijn jonge ploeggenoot Helwig in staat voor 1-0 te zorgen. In de resterende twintig minuten kon Amsterdam deze tegenslag niet meer ongedaan maken. Na drie relatief eenvoudige zeges in de groepswedstrijden moest de club van coach Brenninkmeijer genoegen nemen met een tweede plaats.

In het duel om de bronzen medaille won de organiserende club Atletic Terrassa met 4-1 van het verrassend spelende Cernusco uit Italië. Voor de Spanjaarden betekende de derde plaats een troostprijs, nadat ze zaterdag bijna Uhlenhorst hadden verslagen. In de mooiste wedstrijd van het toernooi behaalden de Duitsers met veel moeite een gelijkspel, wat genoeg was voor het bereiken van de finale. Het Engelse Havant eindigde met het Russische Samara op de laatste plaats. Beide clubs degraderen naar het B-toernooi.