Wedstrijdverslag Europa Cup 1 finale hockeydames: Kampong-Berliner HC

De hockeysters van Kampong begonnen nerveus aan de finale van het toernooi om de Europa Cup 1 tegen de Duitse titelhouder Berliner HC. Beide ploegen speelden verkrampt en beneden hun kunnen. Dat resulteerde in een rommelige wedstrijd met veel foute passes. Geen moment kwam Kampong in haar vertrouwde spel, waarmee in de poulewedstrijden relatief eenvoudig achtereenvolgens Swansea (3-0), Stade Français (3-0) en Glasgow Western (3-1) was verslagen.

Enigszins fortuinlijk nam Kampong in de 13de minuut de leiding. Uit een strafbal tekende Hoogendoorn 1-0 aan. Zeven minuten later trok Berliner HC - in de poulewedstrijden eveneens ongeslagen - de stand gelijk. Ondanks zeven strafcorners wist Kampong in de tweede helft nauwelijks enig gevaar in de Duitse defensie te stichten, waardoor strafballen de beslissing moesten brengen. Daarin keerde keepster De Heij drie strafballen nadat de eerste Duitse inzet op de lat was beland. Na missers van Hoogendoorn en De Bruijn, pushten Lewin en Vossen de Utrechtse ploeg naar de winst.