Twee zusjes bij brand in vakantiehuis omgekomen

HARDENBERG, 6 JUNI. Bij een brand in een vakantiehuisje in het recreatiepark Collendoorn in Hardenberg zijn in de nacht van zondag op maandag twee meisjes van anderhalf en vijf jaar oud uit het Duitse Emden om het leven gekomen. Drie kinderen uit hetzelfde gezin en hun ouders zijn met brandwonden en ademhalingsproblemen in ziekenhuizen opgenomen. Vier gasten van het park liepen bij het reddingswerk verwondingen op. Vakantiegangers ontdekten rond half drie de brand in de houten woning en sloegen alarm. Samen met andere gasten en de brandweer van het recreatiepark probeerden ze het gezin uit de vuurzee te redden, maar voor de twee kleuters kwam de hulp te laat.

Volgens de politie van Hardenberg is waarschijnlijk een technisch mankement de oorzaak van de brand. De recherche stelt een onderzoek in.

De emoties onder gasten van het park liepen door het drama hoog op. Zes gezinnen waren volgens de directeur H. Postma van Collendoorn zo onder de indruk, dat ze hun vakantie afbraken.

Het recreatiepark telt 187 huisjes. Ze voldoen volgens Postma aan de veiligheidseisen van de brandweer. “Het personeel van Collendoorn heeft de instructies voor dit soort calamiteiten goed opgevolgd. Ik heb waardering voor hun optreden tijdens de brand”, zegt Postma.