Seizoen voorbij voor Rik Smits na verlies Pacers

ORLANDO, 6 JUNI. Zondagnacht kwam er voor Rik Smits een einde aan een slopend basketbalseizoen. Zijn club Indiana Pacers verloor in Florida de beslissende wedstrijd tegen Orlando Magic in de finale van de Eastern Conference: 105-81.

Smits speelde in de laatste partij slechts een bijrol. Zijn opponent Shaquille O'Neil gaf met 25 punten en acht rebounds de doorslag. Indiana-coach Larry Brown toonde zich een sportief verliezer. “Ook als we maximaal hadden gespeeld, hadden we deze wedstrijd verloren. Het beste team heeft gewonnen. Orlando heeft alle reden om trots te zijn.”

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Orlando Magic dat de finale om het algemeen kampioenschap wordt gehaald. Morgen is de eerste wedstrijd tegen de kampioen van de Western Conference, Houston Rockets. Orlando speelt thuis.