Real Madrid laat zich titel nu niet meer afpakken

ROTTERDAM, 6 JUNI. In een rechtstreeks duel met naaste belager Deportivo La Coruna, heeft Real Madrid zijn 26ste Spaanse landstitel binnengehaald. De Chileen Ivan Zamorano maakte met zijn 28ste doelpunt van het seizoen vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt (2-1). Met de zege vergrootte Real de voorsprong op La Coruna tot een onoverbrugbare zes punten.

De Madrilenen vierden de eerste landstitel sinds 1990 als een bevrijding. Real leek in de voorgaande wedstrijden aan een inzinking ten prooi gevallen. In 1992 en 1993 koste dat op de laatste speeldag steeds de titel, omdat Real beide keren verloor van Tenerife. Toen werd Barcelona kampioen. De ploeg van Johan Cruijff won zondag van Logrones met 4-1. Uitblinker Jordi Cruijff scoorde twee keer. Barcelona, derde op negen punten van Real, stelde door de zege Europees voetbal veilig. Real Valladolid verloor met 1-0 van Albacete en degradeert samen met Logrones naar de tweede divisie.