NS-personeel legt treinen minuut stil

UTRECHT, 6 JUNI. In heel Nederland stonden vanmiddag om 12 uur alle treinen één minuut stil ter nagedachtenis aan de drie baanwerkers die woensdag 31 mei tijdens hun werkzaamheden bij Mook om het leven kwamen. Ook de internationale treinen die op dat moment in Nederland reden, werden stilgelegd. Sommige loketten waren om 12 uur een minuut gesloten, aldus een woordvoerder van NS.

Twee van de drie baanwerkers die omkwamen nadat een trein op hen inreed, zijn vandaag in Putten en in Hilversum begraven. De teraardebestelling had een besloten karakter. De derde baanwerker werd afgelopen zaterdag in zijn woonplaats Bilthoven gecremeerd.

De ondernemingsraad van NS Infra Services, de onderhoudsafdeling van de NS, en de gezamenlijke vakbonden hebben de medewerkers van NS Infra Services opgeroepen om het werk in de ochtend van tien tot elf uur neer te leggen.