MVV hoopt op een wonder

ROTTERDAM, 6 JUNI. Er moet bijna een wonder gebeuren wil MVV in de eredivisie blijven. De vermaarde club uit Maastricht verloor ook zijn tweede wedstrijd in de nacompetitie, op eigen terrein met 1-0 van FC Den Haag. Het was, legde trainer Jan Reker uit, vooral de schuld van de scheidsrechters dat MVV in deze netelige positie verkeert. “Toen ik hier kwam, zeiden de jongens dat de scheidsrechters tegen hen fluiten. Ik geloofde ze niet, maar na vier wedstrijden moet ik ze toch gelijk geven.”

Reker betichtte scheidsrechter Wegereef na het duel tegen Den Haag zelfs van wangedrag. “Dat zal me wel duizend gulden boete gaan kosten, maar ik ben tenminste mijn agressie een beetje kwijt.” Reker was boos omdat Wegereef in de 15de minuut zijn club geen strafschop gaf. “Heesen tackelde Scheepers duidelijk van achteren in het strafschopgebied. Dat betekent rood voor Heesen en een penalty voor ons”, legde Reker uit. “Dan krijg je een heel andere wedstrijd. Als goedmakertje besluit hij in de slotfase dan maar onze doelman geen rood te geven, nadat hij de doorgebroken Talan onderuit had gehaald. Dat was gewoon een rode kaart.”

FC Den Haag, dat de zege in Maastricht vooral aan doelman Max de Jong dankte, en De Graafschap (4-0 bij Heracles) zijn nog ongeslagen in groep A. Beide ploegen treffen elkaar vanavond in het Zuiderpark. De kans dat één van deze clubs naar de eredivisie promoveert en MVV degradeert is heel groot geworden. “Maar we geven de moed nog niet op”, aldus Reker. MVV moet nu ieder geval in de komende twee wedstrijden vier punten van Heracles pakken en daarna hopen op een gunstige afloop van de rest van de nacompetitie.

Met de andere eredivisieclub in deze play-offs, Go Ahead Eagles, gaat het veel beter. De ploeg uit Deventer won ook zijn tweede wedstrijd. Van AZ werd met 3-1 gewonnen, maar de uitslag was geflatteerd. Daarom was trainer Ab Fafié voorzichtig. “ Het is duidelijk dat de nacompetitie nog lang niet is beslist.” Vanavond treft Go Ahead in Venlo VVV dat vooraf als de nummer twaalfvan de eerste divisie kansloos leek. De ploeg heeft na het gelijkspel bij AZ en de duidelijke winst op Excelsior (3-0) echter drie punten uit twee wedstrijden.