'Major kon weten van wapenverkoop aan Irak in 1988'

LONDEN, 6 JUNI. De voormalige Britse staatssecretaris van buitenlandse zaken William Waldegrave wordt in een onderzoek naar de verkoop van Britse wapens aan Irak aan het einde van de jaren tachtig beschuldigd van het verschaffen van onjuiste informatie aan parlementsleden.

In het onderzoek naar de affaire dat onder leiding staat van de voormalige onderminister voor sociale zaken Sir Nicholas Scott wordt ook premier Major, destijds minister van buitenlandse zaken, genoemd. Het rapport suggereert dat Major in 1988 op de hoogte kan zijn geweest van de gewijzigde - meer liberale - regels voor export naar Irak die ministers in 1988 in het geheim overeen waren gekomen, maar dat hij over die wijziging in brieven aan parlementsleden niet heeft gerept. (Reuter)