Levenslang geëist tegen ontvoerder van Heineken

AMSTERDAM, 6 JUNI. Tegen een van de vroegere Heineken-ontvoerders is vandaag bij het gerechtshof in Amsterdam levenslange gevangenisstraf geëist. De 42-jarige man wordt ervan verdacht op 2 januari vorig jaar een douanier in Amsterdam te hebben doodgeschoten. Dit gebeurde na een achtervolging van de man die kort daarvoor twintig kilo cocaïne in ontvangst had genomen op een schip in het westelijk havengebied. In december 1991 was de man vrijgekomen na het uitzitten van een straf van 12 jaar die hem was opgelegd in verband met de ontvoering van biermagnaat Heineken en diens chauffeur Doderer. Vorig jaar eiste ook de officier van justitie bij de rechtbank in Amsterdam levenslange gevangenisstraf. Maar de rechtbank veroordeelde hem toen tot twintig jaar.