Inter Milaan haalt Eurpees voetbal binnen door winst op Padova

Door een doelpunt van Marco Delvecchio in de slotseconden van het duel tegen Padova haalde Inter Milaan Europees voetbal binnen (2-1). Bij Inter ontbraken Jonk en Bergkamp. Zij zaten in het Nederlands trainingskamp voor de interland tegen Wit-Rusland. Voor Padova, zonder de geschorste Nederlander Michel Kreek, had de nederlaag in San Siro vervelende gevolgen. De ploeg, na 32 jaar dit seizoen weer terug in de hoogste divisie, moet een degradatieduel spelen tegen het Genoa van de teruggekeerde international John van 't Schip. De wedstrijd tussen de twee Nederlanders wordt waarschijnlijk komende zaterdag in Florence gespeeld.

Naast Inter spelen ook AC Milan, Lazio Roma en AS Roma in het toernooi om de UEFA Cup. Milan, de afgelopen drie jaar kampioen, eindigde als vierde. De club van trainer Fabio Capello sloot af met een overwinning (2-1) op Fiorentina. Gabriel Batistuta maakte het doelpunt van Fiorentina en werd daardoor met 26 treffers topscorer van de Italiaanse Serie A. Brescia, Reggiana en Foggia waren al gedegradeerd.

Cagliari wordt komend seizoen getraind door Giovanni Trapattoni. Dat de club er niet in slaagde zich te plaatsen voor internationaal voetbal, weerhoudt de huidige coach van Bayern München er niet van naar Sardinië te gaan. Trapattoni heeft in Italië een grote reputatie. Hij werd kampioen met onder andere Juventus en Inter.