Eur. Packaging uit de rode cijfers

LEEUWARDEN, 6 JUNI. De vorig jaar verzelfstandigde European Packaging Holding EPH) uit Leeuwarden heeft in 1994 goed gedraaid. Het nettoresultaat steeg naar 5,4 miljoen gulden na rationaliseringsprogramma's, lagere rentelasten en de betere prestaties bij de divisies. In 1993, toen het bedrijf nog in handen was van Austria Metall, noteerde het verpakkingsbedrijf een min van 3 miljoen gulden.

EPH bestaat uit negen bedrijven, waarvan zeven in Nederland. In Leeuwarden, Rotterdam, Elst, Goor, Capelle aan de Ijssel en Denekamp worden kartonnen- en kunstofverpakkingen gemaakt voor vooral grote afnemers als Unilever. Zo is de vestiging TW Packaging Twente in Goor de grootste leverancier van margarinekuipjes op de Nederlandse markt. Ook bij de fabricage van vouwkarton behoort de firma tot de top drie van aanbieders. In februari 1994 werd de groep losgemaakt uit de Oostenrijkse groep Austria Metall. Het management heeft 20 procent in handen, terwijl de participatiebedrijven CVC en Parcom ventures elk 40 procent controleren. President-directeur is P. Heins die samen met het hoger- en middenmanagement 20 procent van de aandelen bezit. (ANP)