Elf doden in verkeer tijdens pinksterdagen

DRIEBERGEN, 6 JUNI. Bij verkeersongelukken in het pinksterweekeinde zijn elf mensen omgekomen. De vakantiedrukte leidde niet tot extra files.

Twee broers van 35 en 28 jaar uit Boer verongelukten bij Harlingen. Ze staken de N31 over en botsten op een tegenligger. In Maarheeze reed een 19-jarige motorrijdster bij een inhaalmanoeuvre tegen een 44-jarige fietser uit Geldrop. Beiden kwamen om het leven.

In Zuiddorpe (Zeeuws-Vlaanderen) werd een 44-jarige vrouw aangereden, met dodelijk gevolg. De automobilist reed door. De politie verdenkt een 35-jarige inwoner van Zelzate in België ervan het ongeluk te hebben veroorzaakt. Hij heeft tegen de politie toegegeven op de bewuste plek te hebben gereden, maar verklaarde niets van het ongeluk te weten. Volgens de politie was hij onder invloed van alcohol.

Bij een ongeluk op de Maasvlakte kwam een 74-jarige vrouw uit Vierpolders om het leven. De auto waarin de vrouw zat reed bij de Suurhoffbrug op een andere auto. Vier mensen raakten gewond. Een 35-jarige man uit Hellevoetsluis reed in Vierpolders tegen een kerende auto. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Vorig jaar vielen in het pinksterweekeinde dertien doden in het verkeer, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, en in 1993 acht.

Het verkeer zorgde dit weekeinde niet voor grote problemen. De langste file van maandag stond op de A28 tussen Zwolle en Amersfoort en was veroorzaakt door aanrijdingen. Op de A6 in Friesland ontstond tussen St. Nicolaasga en Lemmer een file omdat er maar één rijstrook beschikbaar was. Datzelfde gold voor de Afsluitdijk richting Den Oever.

Volgens de politie in Driebergen waren er maandag weinig problemen omdat het verkeer gespreid op gang kwam. Vrijdagmiddag waren er files met een totale lengte van 200 kilometer.