Belgische Cobepa naar de beurs

ROTTERDAM, 6 JUNI. De Belgische investeringsmaatschappij Compagnie Bénélux Paribas (Cobepa) zal naar verwachting op 16 juni aan de Amsterdamse effectenbeurs in de notering worden opgenomen. Dit blijkt uit een rapport van de Internationale Nederlanden Bank over Cobepa.

Cobepa is al genoteerd aan de beurzen van Brussel en Antwerpen. Het aandeel zal binnenkort eveneens aan de Luxemburgse effectenbeurs worden genoteerd.

De Franse bank Paribas bezit een belang van 67 procent in Cobepa. Paribas, de Banque de Paris & des Pays-Bas, met vestigingen in Frankrijk, Nederland, België en Zwitserland, kwam in 1872 voort uit een fusie van Banque de Paris en de Nederlandsche Crediet en Depositobank, opgericht door Samuel Satphati in 1863.

Met een notering aan de Amsterdamse beurs wil Cobepa een betere toegang krijgen tot de Nederlandse markt. In Nederland bezit Cobepa 40 procent van het 'pre-press' bedrijf Van Ginneken & Mostaard, 9 procent van automatiseerder Rijnhaave en 31 procent van Dehnert & Jansen, een distributeur van meubeltextiel. De Nederlandse belangen zijn volgens het rapport 23 miljoen gulden waard.