'Bastion Doedajev is gevallen'

MOSKOU, 6 JUNI. De bevelhebber van het Russische leger heeft gisteren verklaard de strijders voor de onafhankelijkheid van Tsjetsjenië te hebben verdreven uit het dorp Vedeno. Vedeno, ten zuiden van de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny, gold als een bastion van de afscheidingsbeweging en als het nieuwe hoofdkwartier van de Tsjetsjeense president Doedajev, sinds de val van Grozny. Volgens het Russische leger zijn de opstandelingen teruggedreven tot tien kilometer ten zuiden van Vedeno. Bij de verovering van Vedeno zouden dit weekeinde 316 Tsjetsjeense strijders en zeven Russen zijn omgekomen. Zondag noemde een woordvoerder van de Tsjetsjeense opstandelingen de val van Vedeno nog “absurd”, maar maandag liet de Russische televisie beelden zien van Russische soldaten in de straten van Vedeno. (AFP)