Paniek na zwarte magie op school

LEEUWARDEN, 3 JUNI. Leerlingen van het Comeniuscollege in Leeuwarden hebben een les met een boekbespreking over zwarte magie wel erg letterlijk genomen. Vijftien leerlingen probeerden donderdagmiddag op school het zogenoemde pendelspelletje uit. Daarbij hangt een gewicht aan een draad of ketting. Gezamenlijk bewegen moet antwoord op bepaalde vragen geven. Drie leerlingen vielen door de spanning flauw, waarna politie, brandweer en GGD werden gewaarschuwd.

Bij de dertien- en veertienjarige leerlingen van de mavo/havo was de nieuwsgierigheid geprikkeld, zeker nadat de meesten een televisieprogramma hadden gezien over “waargebeurde verhalen”. “De leerlingen vroegen tijdens de séance hoe lang zij bij voorbeeld nog te leven hadden”, vertelt directeur P. Dijkstra. Daarbij liep de spanning zo hoog op dat een deel van de groep in paniek raakte. Drie leerlingen raakten buiten bewustzijn en vier klaagden over hoofdpijn. De conciërge die binnenkwam schrok zo van dat beeld dat hij alarm sloeg. Toen alle hulpploegen waren gearriveerd, waren de leerlingen inmiddels weer bij bewustzijn. (ANP)