Omzetten in supermarkt 5 pct hoger

VOORBURG, 3 JUNI. De omzet van de supermarkten was in het eerste kwartaal van dit jaar 5 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De supermarkten deden het over het algemeen beter dan kleine winkeliers, zoals slagers, bakkers en slijters. In de hele voedings- en genotmiddelensector van de detailhandel steeg de omzet met 3,2 procent bij een prijsstijging van 2,4 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De zogeheten non-food sector in de detailhandel deed het een stuk slechter. Daar steeg de omzet met slechts 0,3 procent bij een prijsdaling van 1 procent. Weliswaar liet de doe-het-zelf-branche een flinke stijging zien en nam ook de verkoop van computers toe, maar speciaalzaken in interieur, schoenen en bovenkleding zagen de omzetten dalen.

Al met al steeg de detailhandelsomzet met 1,6 procent, bij een prijsstijging van 0,5 procent. (ANP)