Geweld treft Bujumbura weer

BUJUMBURA, 3 JUNI. Sporadische schietpartijen hebben zich gisteren voor de derde achtereenvolgende dag voorgedaan in een van de twee overgebleven Hutu-wijken in de Burundese hoofdstad Bujumbura. Het leger, dat zich geprovoceerd voelde door gewapende extremisten, hield de wijk, Kamenge, afgesloten van de buitenwereld. Wat zich daar precies afspeelde was niet te controleren.

Volgens een officiële bekendmaking heeft het geweld in de wijk tussen Hutu-milities en het door Tutsi's gedomineerde leger sinds donderdag drie levens geëist, onder wie een militair. Ooggetuigen uit de wijk spraken echter van veel meer slachtoffers. Het leger zou huizen hebben opgeblazen met granaten.

De Hutu-voorzitter van het Burundese parlement, Léonce Ngendakumana, zei te hebben gehoord over plunderingen door Tutsi-militairen. Meer Hutu-inwoners van Bujumbura ontvluchtten intussen de stad. Zij voegden zich bij de duizenden die eerder deze week hun toevlucht zochten in kampen in de heuvels boven Bujumbura. (Reuter, AFP)