EC landskampioenen

De vrouwenploeg van Kampong heeft gisteravond in Utrecht de eerste wedstrijd van het Europa-Cuptoernooi voor landskampioenen met 3-0 gewonnen van Swansea, de kampioen van Wales. Ellen Kuipers maakte alle doelpunten. De Utrechtse ploeg gaat in poule A alleen aan de leiding, want eerder op de dag speelde Glasgow Western verrassend met 1-1 gelijk tegen Stade Français.

Kuipers onderstreepte gisteren haar waarde voor Kampong. De spits is doelgericht als geen ander. Al in de vijfde minuut profiteerde ze van een misverstand in de verdediging van Swansea. De 2-0 en 3-0 vielen ook nog voor de pauze, zodat Kuipers een onvervalste hattrick op haar naam bracht. Swansea speelde ook na rust onthutsend zwak, maar de thuisploeg miste de concentratie om het toernooi met een nog grotere zege te beginnen.