Arnesen: PSV vrij van voorronde

EINDHOVEN, 3 JUNI. Frank Arnesen, de technisch manager van PSV, heeft van twee UEFA-officials te horen gekregen, dat zijn club in het komende seizoen toch geen voorronde hoeft te spelen in het toernooi om de UEFA-beker. Volgens Arnesen blijft ook Roda JC een vroegtijdig optreden in het bekertoernooi bespaard.

Een woordvoerder van de UEFA wilde gistermiddag het bericht uit Eindhoven niet bevestigen. “Het puntenklassement dat nu is opgesteld, heeft nog altijd een voorlopige status”, aldus de zegsman. “Pas dinsdag komen we met de definitieve lijst naar buiten en kan men conclusies trekken.”

De UEFA maakte een paar weken geleden een clubklassement bekend waarin PSV een te lage plaats innam om zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Het Eindhovense bestuur protesteerde, in navolging van vele andere clubs in Europa, krachtig tegen de gehanteerde puntentelling.