Zware Girorit door lawines sterk ingekort

CHIANALE, 2 JUNI. De op een na zwaarste etappe van de wielerronde van Italië is gisteren wegens lawines met ruim zeventig kilometer ingekort.

De rit zou gaan van Mondovi naar Briançon, over 202 kilometer en telde drie cols van de eerste categorie. Bij sneeuwverschuivingen op de Colle dell'Agnello raakten twaalf leden van te hulp geschoten sneeuwploegen gewond, van wie een 25-jarige man ernstig. Volgens de politie waren er al 50.000 toeschouwers op de berg, die uit het programma werd geschrapt.

De eindstreep werd in allerijl al getrokken na 130 kilometer, in Chianale. Daar boekte Richard zijn tweede dagprijs, voor Massi en Nelson Rodriguez. In het algemeen klassement veranderde weinig. De ingekorte etappe was voor de nummers twee en drie, Berzin en Oegroemov, de laatste kans om klassementsleider Rominger serieus aan te vallen.