Vrees voor nieuw geweld supporters

HILVERSUM, 2 JUNI. De redactie van het TROS-televisieprogramma Deadline heeft onder druk van de politie van Hilversum besloten in het programma van vandaag geen aandacht te besteden aan het escalerende geweld tussen voetbalsupporters. Deadline wilde inhaken op de gebeurtenissen van afgelopen zondagavond toen Ajax-supporters met geweld een RTL-uitzending over hetzelfde thema verhinderden. De redactie van het TROS-programma wilde zowel Ajax- als Feyenoordsupporters uitnodigen. Presentator J. Jongbloed zegt dat hij gistermiddag is gebeld door districtschef J. Hoekjan van de regiopolitie Gooi en Vechtstreek. Volgens Hoekjan had de politie signalen opgevangen dat onder Ajax-supporters mensen werden geronseld die de rechtstreekse uitzending van Deadline moesten verstoren.