Taylor naar Nigeria

ABUJA, 2 JUNI. De Liberiaanse krijgsheer Charles Taylor is gisteravond in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja aangekomen voor besprekingen met de 'sterke man' van dat land, Sani Abacha, over de burgeroorlog in Liberia.

Het is de eerste keer dat Taylor een bezoek brengt aan Nigeria sinds hij in 1989 Liberia binnenviel en zo het einde inluidde van het bewind van de toenmalige president van dat land, Samuel Doe. Taylor heeft Liberia nooit in zijn geheel kunnen veroveren omdat Nigeriaanse troepen die de vrede in Liberia probeerden te handhaven, hem van een totale overwinning hebben afgehouden. Volgens waarnemers kan het bezoek van Taylor een doorbraak betekenen in het vastgelopen vredesoverleg tussen de leiders van de diverse Liberiaanse facties. Eerder deze maand liep een vredesconferentie in Abuja op niets uit omdat Taylor weigerde naar Nigeria te reizen. (Reuter)