Straffen na 'voetbalrellen' in Amsterdam

AMSTERDAM, 2 JUNI. Twee mannen zijn vanmorgen in Amsterdam veroordeeld tot celstraffen van drie maanden wegens openlijke geweldpleging in de Amsterdamse binnenstad, na de overwinning van Ajax op AC Milan, vorige week woensdag.

Politierechter mr F. Salomons achtte bewezen dat zij stenen, bierblikken en fietsballen hebben gegooid naar politieagenten. In beide gevallen werd de celstraf omgezet in 140 uur openbare dienstverlening. De veroordeelden waren vanmorgen de eerste twee in een snelrechtprocedure tegen de zeven “ergste raddraaiers”, zoals officier van justitie mr M.T. Goossens ze bestempelde. Twee zaken werden aangehouden om getuigen te kunnen verhoren. Bij de rellen raakten honderd mensen gewond. Vijfendertig verdachten van openlijke geweldpleging werden gearresteerd.