Nederlandse Weight Watchers in problemen

Euroslim, het bedrijf dat in Nederland de vermageringscursussen van Weight Watchers verzorgt, is in financiële moeilijkheden geraakt. Daarom heeft de Amerikaanse organisatie de rechten verkocht aan een nieuwe franchisenemer. Vanaf deze maand verzorgt het bedrijf Means uit Naaldwijk de Weight-Watchersbijeenkomsten.

Bij Euroslim werken 180 mensen. Means streeft ernaar hun werkgelegenheid zoveel mogelijk te behouden. De Weight Watchers hebben nogal wat van hun glorie in Nederland verloren, zo blijkt uit de woorden van directeur W. Kersbergen van Means. Desalniettemin zegt hij dat de Amerikaanse vermageringsfilosofie nog altijd een goed imago heeft in Nederland. Kersbergen wil de formule moderniseren. Hij kondigt alvast het nieuwe voedingsprogramma “Fat and Fiber” aan, dat Means in september introduceert. Deze cursus sluit aan op de campagne “Let op vet”, waarin vermindering van de vetconsumptie centraal staat. Ook geeft het bedrijf de schriftelijke cursus “Weight Watchers by mail”. In dat geval zijn de cursisten verlost van de bijeenkomsten waarbij men lotgenoten treft. Ook wil Means de Amerikaanse vermageringscursussen aan het bedrijfsleven slijten.