KLM en vliegers praten nog steeds

ROTTERDAM, 2 JUNI. Het overleg tussen de KLM en de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) ging vanmorgen de derde dag in nadat ook gisteren blijkbaar geen resultaat kon worden bereikt. KLM en VNV hebben na de werkonderbeking van de vliegers op dinsdag voortdurend met elkaar gepraat. De geheimzinnigheid is groot. De partijen wilden gisteravond zelfs niet meedelen hoe lang zij met elkaar aan tafel hebben gezeten. Evenmin is bekend waar wordt vergaderd. De besprekingen hebben plaats onder de dreiging van een nieuwe actie. De voorbereidingen daarvoor gaan door, zolang er geen overeenstemming is, zo liet VNV-president B. Baksteen woensdag al weten.

De piloten van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS zijn vanochtend in staking gegaan nadat onderhandelingen over een salarisverhoging waren vastgelopen. Daardoor is het vliegverkeer van de maatschappij tussen Scandinavië en de rest van de wereld stil komen te liggen. De Zweedse, Noorse en Deense piloten eisen een loonsverhoging van 6,7 procent maar de maatschappij biedt 1 procent. De staking trof vandaag 306 vluchten met in totaal ongeveer 20.000 passagiers. Daaronder vallen elf vluchten van en naar Schiphol. Volgens een woordvoerster van SAS op de Nederlandse luchthaven is het vrijwel zeker dat de staking slechts een dag zal duren.