Irritatie in Israel over bezoek Kohl

JERUZALEM, 2 JUNI. Israel heeft gisteren geïrriteerd gereageerd op het voornemen van de Duitse bondskanselier, Helmut Kohl, om tijdens zijn officiële bezoek aan dat land een rondgang te maken door de Oude Stad in Oost-Jeruzalem zonder dat de Israelische burgemeester Ehud Olmert daarbij aanwezig is.

“We zijn er niet blij mee, maar we respecteren de wensen van onze gasten”, aldus Yehuda Millo van het Israelische ministerie van buitenlandse zaken. Vorig jaar annuleerde president Clinton van de Verenigde Staten zijn bezoek aan de Oude Stad nadat Israel het niet met de Palestijnen eens konden worden over wie de Amerikaanse president zou begeleiden. Kohl zal ook een ontmoeting hebben met de voorzitter van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie Yasser Arafat. (AFP, AP)