'Ebola-epidemie onder controle'

GENÈVE, 2 JUNI. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de epidemie door het Ebolavirus in de Zaïrese stad Kikwit onder controle. Een paar mensen zijn nog in hun incubatieperiode maar de verspreiding van het virus is tot staan gebracht, aldus de organisatie gisteren in een bekendmaking. Het Ebolavirus heeft tot nu toe 211 mensen getroffen, van wie er 164 zijn overleden. Het sterftepercentage van 75 procent ligt daarmee iets onder dat van eerdere epidemieën in 1976 in Soedan en Zaïre waarbij 80 tot 90 procent van de mensen die met het virus waren besmet, overleden. Volgens de organisatie heeft er al vanaf januari een keten van besmettingen in de 500.000 inwoners tellende stad Kikwit bestaan. De ziekte werd pas in april echter als zodanig herkend nadat zij zich in een ziekenhuis had verspreid. (Reuter)