DSM verkoopt activiteiten

Het Limburgse chemieconcern DSM verkoopt zijn drukinkt- en lijmharsactiviteiten aan het Amerikaanse International Paper. De betreffende produktgroepen vallen onder DSM Resins, de harsendivisie van DSM, en zijn goed voor een jaarlijkse omzet van ongeveer 100 miljoen. Het gaat om bedrijfsonderdelen in Nederland (Zwolle) en Frankrijk.

Niet bekend

DSM Resins wil zich concentreren op de produktie van industriële harsen die worden gebruikt in de auto-industrie, de bouw- en constructiesector. Ook richt Resins zich op de produktie van harsen voor de verfindustrie. Hoewel DSM met zijn nu af te stoten produktgroepen een goede positie zegt te hebben, wil het concern de activiteiten - die grondstoffen maken voor hoogwaardige lijmen en offsetinkten - toch verkopen. DSM Resins zet jaarlijks zo'n 1,2 miljard om met 3.000 werknemers. DSM was al enige tijd op zoek naar een overnamekandidaat. International Paper neemt in de nieuw verworven activiteiten al een leidende positie in op de Noordamerikaanse markt via haar Arizona Chemical-divisie. Die krijgt nu een betere positie op de Europese markt. International Paper produceert in 28 landen drukpapier, verpakkingsmaterialen en andere houtverwerkingsprodukten en exporteert naar 130 landen.