Beenhakker trainer van Istanbulspor

ANKARA, 2 juni. Leo Beenhakker heeft zich voor twee jaar verbonden aan de Turkse voetbalclub Istanbulspor. Gisteren tekende hij in Istanbul het contract.

Beenhakker zei zich binnen een week in Turkije te willen vestigen. De Nederlandse coach wilde evenals de voorzitter van Istanbulspor, Cem Uzan, geen bezonderheden geven over de financiële invulling van het tweejarige contract.

Istanbulspor speelt komend seizoen weer in de hoogste Turkse afdeling. Beenhakker sprak de verwachting uit dat de club op termijn eveneens aan het Europese cupvoetbal zal deelnemen. Hij benadrukte gisteren op een persconferentie in Istanbul dat het land waar hij werkt voor hem onbelangrijk is. “Voor mij geldt de professionele benadering.”

Een andere Nederlandse trainer, Guus Hiddink, verbond zich in de jaren tachtig voor twee jaar aan Fenerbahçe, maar verliet de club al na een jaar. Hiddink verweet de leiding van de Turkse clubs dat buitenlandse trainers naar Turkije werden gehaald om het voetbal op een hoger plan te brengen, maar dat als puntje bij paaltje komt onvoldoende gewicht wordt gehecht aan hun inbreng.

    • Froukje Santing