THE SEASON - WIE-WAT-WAAR

Geheel volgens de alweer jarenlange traditie meld ik het laatste 'Season' nieuws uit Engeland, waar het kunst-paard-boot-cricket-polo en tennisseizoen begint met het Glyndebourne festival en eindigt met zeilwedstrijden bij The Isle of Wight. Het is de kunst om op zoveel mogelijk evenementen gezien te worden in de juiste kleding en in het juiste gezelschap. Wie komt waar? En wat dient men te eten en te drinken om niet uit de toon te vallen? Goedkope champagne is taboe, champagne van een bekende weduwe is toegestaan en ook een champagne van een interessant onbekend merk maakt indruk vooral als je er nuffig bij zegt dat je echt alleen maar de prik van veuve Charpentier lust. Bij de Derby in Epsom worden de Engelse koningin, de koningin-moeder, prinses Anne en de koning van de musical Andrew Lloyd Webber verwacht. Ook Royal Ascot ontvangt koninklijk bezoek, maar men verwacht dat Joan Collins voor de meeste opwinding zal zorgen. Wimbledon rekent op prinses Diana, de hertogin van Kent en Elton John. John Major zal de cricketwedstrijd Eton-Harrow bezoeken en Cartier Polo is rijk aan filmsterren: Glenn Close is van de partij en Richard Gere, die er vorig jaar nog met Cindy Crawford was. Royalty en 'beroemd' hoeft zich geen zorgen te maken over de juiste inhoud van een picknickmand, maar krijgt uiteraard lekker te eten en te drinken op private party's. De mediterrane keuken is nog steeds in de mode en wordt gebruikt om favoriet Engels eten, kip bijvoorbeeld, op te peppen. Het volgende gerecht voor 4 personen kan zowel warm als koud worden gegeten en past ook goed in een picknickmand, waarover meer in een volgende aflevering.

Met kruiden en gedroogde tomaten en pecorino gevulde kipfilets

4 royale enkele maïskipfilets

100 gram gedroogde tomaten

50 gram geraspte pecorino kaas

3 eetlepels fijngehakte verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, basilicum, rozemarijn, salie

2 tenen knoflook

boter

zout en peper

Maak aan de dikke kant van de kipfilets met een scherp puntig mes een klein sneetje. Beweeg het mes voorzichtig heen en weer en maak een holte in de filets. Probeer de opening zo klein mogelijk te houden. Snijd de gedroogde tomaten klein en hak de gepelde tenen knoflook fijn. Roer de tomaten, kaas, kruiden en knoflook door elkaar, vul de filets met dit mengsel en bestrooi ze met zout en peper. Maak de opening dicht met een cocktailprikker. Bak de kipfilets in boter op een niet te hoog vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar. Schep ze uit de pan en bestrooi ze eventueel met wat fijngehakte kruiden.