TERRASTUIN

Als het Amsterdamse Begijnhof achter het Spui toch 's een terras had: totale rust middenin de stad en even wat eten en drinken. Toch is het vanwege die rust goed dat juist daar geen horeca is. Maar de grote hotels in het centrum bieden het onvermoede genoegen van rustig consumeren bij mooi weer. Pulitzer (nabij de Westermarkt) heeft een aangenaam terras in de schaduwrijke tuin, net als hotel The Grand (aan de Oudezijds Voorburgwal). Sinds kort heeft Krasnapolsky (aan de Dam), dat al in het bezit was van een riante binnen-Wintertuin, ook een boomrijke terrastuin. Men bereikt die vanuit de vroeger zeer morsige, maar nu sterk opgewaardeerde Pijlsteeg, pal achter het Nationaal Monument. 'De Mesmaeker' biedt hier van di t/m za van 10-8u en zo van 11 tot 8u diverse broodjes, koffie en thee - ook binnen. Tevens in ere hersteld: het antieke proeflokaal van Wijnand Fockink (jenevers, likeuren, Brand-bier), open van 15 tot 21u, uitsluitend staanplaatsen. Bij het afhappen van de eerste slok buigt men voor de Hollandse borrel.

    • Kasper Jansen