Portret van de popster als klein kind

NEW YORK - De Amerikaanse popster Michael Jackson heeft op de hoes van zijn gisteren in de VS uitgebrachte single een zelfgetekend zelfportret afgedrukt, waarop we hem zien als een klein jongetje, dat bedrukt in de hoek van een kamer zit met een microfoon in de hand.

De tekening en de twee popsongs op de single, getiteld 'Childhood' en 'Scream' hebben betrekking op Jacksons jeugd - hij was al voor zijn tiende een bekende popster - en de recente beschuldigingen tegen hem. Hij zou een jongetje misbruikt hebben. Jackson trof vorig jaar een regeling met de ouders van het jongetje. Tot een officiële aanklacht kwam het vervolgens niet, maar in de Amerikaanse media werd Jackson aan de schandpaal genageld. 'Voordat je over me oordeelt, probeer uit alle macht van me te houden, kijk in je hart en vraag je zelf dan af: heb je mijn jeugd gezien', schrijft Jackson bij de tekening en zingt hij ook in 'Childhood'. Jackson maakte als kind deel uit van de ambitieuze Jackson familie, en zijn kindertijd bestond voornamelijk optredens en opnamesessies van platen.

In 'Scream' valt hij zijn critici aan: 'Jullie zeggen me dat ik fout ben, maar bewijs maar eens dat jullie het bij het goede eind hebben'. Beide songs maken deel uit van de nieuwe Jackson cd HIStory Past, Present and Future Book 1, die op 20 juni uitgebracht wordt (foto AP).