HOLLAND FESTIVAL

HAYDN

Tijdens zes concerten op de late avond (6 t/m 11 juni, vanaf 23u) speelt in het Amsterdamse Concertgebouw het Orkest van de Achttiende Eeuw olv Frans Brüggen de Londense symfonieën van Joseph Haydn (nrs 93 t/m 104). Elke avond worden twee symfonieën uitgevoerd en verder zingt Charlotte Margiono telkens een concertaria van Haydn.

CLAUDE VIVIER

Het Asko Ensemble en het Schönberg Ensemble spelen olv Reinbert de Leeuw een concert met muziek van de in 1983 overleden Canadese componist Claude Vivier die een leerling van Stockhausen was en ook enige tijd in Nederland studeerde. Premières voor ons land zijn Prologue pour un Marco Polo, Shiraz en Zipangu; verder Lonely Child en Glaubst du an die Unsterblichkeit der Seele. 3 juni 20u15 Beurs van Berlage Amsterdam; na afloop nabespreking met de uitvoerenden.

THERESIENSTADT

Het Nieuw Ensemble speelt olv Ed Spanjaard en mmv de bariton Maarten Koningsberger muziek van componisten uit het nazi-kamp Theresienstadt: Hans Krása, Gideon Klein en Pavel Haas. 7 juni 20u15 Kleine Zaal Concertgebouw Amsterdam.

DE VAL VAN MUSSOLINI

Theatergroep Hollandia en Toneelgroep Amsterdam spelen De val van Mussolini - een muziektheatraal passiespel met toneel, mime, performance, machines, filmregistratie, slapstick en puur drama in de regie van Paul Koek en Dick Raaijmakers, die ook de muziek schreef. Teksten zijn van Lodewijk de Boer. 1 t/m 17 juni (beh. 5 en 12) 21u30 Westergasfabriek Amsterdam.