Fokker 70 aan de grond door pech

SCHIPHOL, 1 JUNI. Fokker had vanochtend een vervelende tegenvaller. De eerste commerciële vlucht vanaf Schiphol met Fokkers nieuwste vliegtuig, de Fokker 70, moest door technische problemen aan het toestel worden afgelast.

Het enkele weken geleden aan de Britse maatschappij British Midland afgeleverde toestel kon vanochtend vroeg wegens een technische storing niet naar Amsterdam vertrekken. De 48 passagiers voor de retourvlucht naar Engeland werden omgeboekt naar een vlucht van British Airways. British Midland, dat in totaal vijf Fokkers 70 heeft besteld (waarvan inmiddels twee afgeleverd) had de eerste vlucht vanaf Schiphol een feestelijk tintje willen geven, met vertegenwoordigers van Fokker en de pers. Later zette de maatschappij haar andere Fokker 70 in om de genodigden alsnog naar het hoofdkantoor te vervoeren, waar bestuursvoorzitter Austin Reid een presentatie zou geven. British Midland is de eerste Europese maatschappij die de Fokker 70 inzet op een lijndienst vanaf Schiphol.