Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zeilploeg komt laat op gang

MEDEMBLIK, 29 MEI. Het humeur van zeilcoach Jeroen Pels klaarde gistermiddag in Medemblik onverwachts op. Vier dagen was het prestatieniveau bij de sterk bezette Spa Regatta gelijk aan de windkracht op het IJsselmeer, matig tot zwak. Tijdens de finale, met dubbele punten en een stevige bries, kwamen de meeste Nederlandse kernploegleden toch nog op gang. Het eindresultaat zag er daardoor redelijk zonnig uit: zilver voor Margriet Matthijsse (Europe), brons voor Dorien de Vries (Mistral) en de vijfde plaats voor Serge Kats (Laser).